Povestea mea

Da, sunt băutor pasionat de cafea, un „cafegiu” dacă vrei, „kahveci” cum spun turcii sau „dipendente da caffeina” cum spun italienii. Prima mea cafea de dimineață Espresso double , este ca un balsam pentru sufletul meu.

Provin dintr-o familie unde cafeaua măcinată la o râșnița manuală din 1934 și preparată la ibricul din cupru, era un ritual parfumat ce nu putea lipsi aproape în nicio dimineață. Practic, era momentul în care fiecare membru al familiei, povestea sorbind din cafea, ce are de făcut în ziua respectivă ce urmează să se gătească sau ce a visat cu o noapte în urmă. Zilele în care aveam sarcina de măcinare a boabelor de cafea sau de prepaprare al cafelei la indicațiile bunicii mele, erau o plăcere pentru mine dar nu și pentru fratele meu mai mic ce-i drept.

După ce am devenit soț și tată, mi-am dorit să duc această tradiție mai departe, însă din păcate sunt cam singurul din familia mea care servește zilnic cafea, cu excepția unuia dintre copii mei, care mai nou, servește câte un Espresso Latte sau Matcha Latte. Mai demult, începeam ziua cu o cafea la ibric/cezve, iar dacă eram în formă următoarele trei sau patru cafele, erau Flat WhiteCappuccino, sau V60; iar vara pe plajă mă mai alintam cu câte-un Iced Espresso.

AM AVUT UN VIS PE CARE L-AM TRANSFORMAT ÎN REALITATE.

După câțiva ani de consum al cafelei comerciale robusta/arabica, am descoperit cafeaua de origine – Ethiopia, Columbia, Guatemala, Costa Rica, Brazilia Peru, Nicaragua, Panama, Uganda, Burundi, Kenya, Rwanda – care m-au făcut să înțeleg aromele si particularitatile specifice. A urmat cafeaua de origine superioară – cafeaua de specialitate, care, potrivit Specialty Coffee Association (SCA), este acea cafea punctată cu un scor de calitate de peste 80 de puncte din 100 în care ne-am propus să bifăm și noi fără doar și poate.

 

Am avut un vis pe care-l trăiesc după mai bine de 15 ani prin Soprano’s Specialty Coffee Shop, unde vreau să duc povestea ritualului din copilăria și adolescența mea mai departe, printr-o cafea de specialitate „single origin” sau „rarities” mulată pe gusturile fiecăruia dintre voi, preparată de un barista iscusit, prin echipamente de specialitate cu tradiție în lumea cafelei.

 

În shop-ul nostru te putem răsfăța cu cafea de specialitate  Mabo sau Gardelli  cu sau fără lapte proaspăt/alternativ organic sau ambalată pentru birou/acasă și o gamă variată de băuturi și preparate: ciocolată caldă/rece, alternativ superfood, ceai organic, fresh-uri/smoothie-uri din fructe bio, limonade, cocktail-uri, prosecco, vin de calitate superioară. În completarea celor descrise propunem lokum / rahat turcesc, baclavale cu fistic si înghețată din lapte de capră, banana bread,cookies.

Ce este mai frumos decât o prietenie pe viață?

Te invit cu drag să faci parte și să ducem povestea noastră mai departe.

 

Anthony,

Founder Soprano’s Specialty Coffee Shop